Idrettsprisen for 2016 tildeles KINE HELENE KRISTENSEN FOSSBAKK for å være styrkeløfter på nasjonalt og internasjonalt toppnivå.

Fagjuryens oppgave er å nominere kandidater til folkejuryens avgjørelse. Av de mange navneforslag som kom inn på enkeltutøvere og lag, var det tre kandidater som pekte seg ut og som var i samsvar med idrettsprisens statutter og bestemmelser. En av disse tre var Kine. Etter dette er det folkejuryen, organisert av Harstad Tidende, som avgjør hvem som får prisen.

Fagjuryens begrunnelse for å nominere Kine:
Kine har utmerket seg innen sin idrett som er styrkeløft. Hun har i løpet av 2016 vunnet to NM-gull, VM-gull og gull i nordisk mesterskap for junior. Til sammen har hun fem NM-gull siden 2014.
Hun deltar i en idrettsgren som har liten utbredelse lokalt. Kine har sin klubbtilhørighet i Tromsø for Tromsøstudentenes idrettslag, hvor hun også har gjennomført studier. Styrkeløft er imidlertid en betydelig idrett internasjonalt, og det er disse arenaene med sterke konkurrenter som Kine nå sikter i mot. Hun er fortsatt ung, og har derfor tiden på sin side.
Fagjuryen er overbevist om at Kine har de nødvendige fysiske og mentale forutsetninger til å nå langt innenfor sin idrett. Det er gjennom en systematisk og faglig tilrettelagt treningshverdag hun skaper grunnlaget for nye mål. Det er juryens ønske at idrettsprisen 2016 skal være en ekstra motivasjon for Kine, og som skal kunne gi henne godfølelsen av at hele lokalsamfunnet i Harstad heier på henne i avgjørende øyeblikk.

Fagjuryen har bestått av:
Frank Kulseng, Harstad Sparebank, Kjell Rune Henriksen, Harstad Tidende og Knut P. Bjørklund, Troms Idrettskrets

Se også artikkel på ht.no