Idrettsprisen for 2018 tildeles HILDE ADERS for sine prestasjoner nasjonalt og internasjonalt.

Harstad Tidende har fått innspill fra sine lesere på kandidater til idrettsprisen, og har ut fra dette satt sammen et finaleheat av de fire mest aktuelle kandidater til årtes idrettspris. Juryen har i henhold til statuettene tatt den endelige beslutning om hvem som skal være prisvinneren.

Fagjuryens begrunnelse:
Hilde har gjennom flere år vist stor fremgang som distanseløper i friidrett. Her bør prestasjonene måles både i plassering, men også i personlige rekorder. Deltakelsen nasjonalt og internasjonalt er stor. Å kunne hevde seg i store stevner og mesterskap krever både ferdigheter og erfaring. Hun har i løpet av få år tatt to NM-sølv, har to seirer og en andreplass i Oslo maraton, og er tre ganger tatt ut som VM-deltaker.

I 2018 har Hilde notert seg med første- og andreplasser i flere nasjonale og internasjonale løp og konkurranser. I tillegg har hun bestenoteringer tidsmessig i Berlin maraton, og halvmaraton i Barcelona.

Hilde er også en idrettsutøver som mer en gjerne stiller opp i lokale arrangement, hvor hun er et forbilde for mange unge idrettstalenter.

Hilde er aldersmessig ved inngangen til sin antatt beste tidsperiode som utøver i idrett som krever stor utholdenhet. Bak hver eneste prestasjon ligger det hundrevis av treningstimer i all slags vær og på all slags føre. Deltakelse og matching på internasjonalt høyt nivå krever også nøye planlegging og mye reising. Det er juryens håp at idrettsprisen skal bidra til å gi Hilde motivasjon og puff til å fortsette treningshverdagen i en idrett som hun åpenbart både behersker og liker.


Juryen for idrettsprisen 2018 har bestått av:
Line Isaksen, Harstad Sparebank
Kjell Rune Henriksen, Harstad Tidende
Knut Bjørklund, Troms idrettskrets

Se også artikkel på ht.no