Vesterålen Sparebanks Idrettspris ble i går tildelt volleyballspiller Cecilie Woie fra Alsvåg i Øksnes.

Utdelingen fant sted hjemme hos vinneren i Alsvåg med familien til stede, både foreldre, søsken og besteforeldre. Hennes første trener Knut Reidar Håheim var også tilstede og fortalte om hennes første trening. Presidenten i Norges Volleyballforbund Eirik Sørdahl var tilstede og roste banken for et flott tiltak med utdeling av en slik pris i regionen.

Leder i jury for prisen Ole Petter Bergland holdt en flott innlegg om bakgrunnen for nominasjon etc. Undertegnede delte ut prisen på vegne av banken. Bladet Vesterålen var tilstede med journalist, slik at saken kommer i Bladet Vesterålen på julaften.

Cecilie fremstod som en reflektert og svært «voksen» ung dame. Hun fortalte om en hverdag i USA som bestod av trening – skole – trening – lekser fra 7 om morgenen til kl 20.00 om kvelden alle dager i uken. De hadde et støtteapparat rundt collegelaget hun spiller på med både lege, massører, fysio, psykologer som det norske landslaget bare kunne misunne dem. De reiste på kamper med privatfly og ble slått ut av en stor turnering i 1/16 delsfinalen av USA sitt beste collegelag. Dette laget bestod av spillere med snitthøyde på ca. 1.95 cm og alle landslagspillere for sine land (Cecilie er 1,71 cm!!!).

Da hun kom til USA for 2,5 år siden var hun 1 av totalt 8 liberoer på laget. Nå er det bare henne igjen, de andre er funnet for dårlige og sendt hjem.

Cecile er for øvrig søskenbarn med Karoline Steffensen som vant Harstad Sparebanks Idrettspris i 2011, så dette er en familie med stort konkurranseinstinkt…….

Yngve Oshaug
Lokalbanksjef