Juryens begrunnelse:

Årets prisvinner utøver sin kunst på en måte som gjør at han regnes som en av verdens beste utøvere innenfor sitt fag.(Siden han selv er svært opptatt av fotball, kan det passe å si at han utøver sitt fag på absolutt Champions League nivå!)

Årets prismottaker ble for alvor kjent i norsk musikkliv da han vant Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse i 2007. Da hadde han studert ved Musikkhøgskolen i Oslo, senere ved Operaakademiet i København. Han har også hatt studieopphold i Leipzig, og har etablert seg som en av sin tids fremste barytoner – med oppdrag over hele verden.

Prisvinneren startet sin kunstneriske karriere forholdsvis seint. Han var 22 år da han for alvor startet arbeidet med å bli kunstner. Men han utviklet sitt talent utrolig raskt og er i dag en meget etterspurt aktør innenfor sitt fag. Han var selvfølgelig en av hovedattraksjonene da Den Norske Operas nybygg ble innviet i Bjørvika, og han kommer nå direkte fra London og opptredener ved Covent Garden.

Til tross for at verdensscenen er blitt hans arena, er tilknytninga til Harstad svært sterk. Han holder bestandig fram natur, folk og miljø i hjembyen, og hans opptredener i Harstad trekker alltid fulle hus. Særlig minneverdig de senere årene er Nyttårskonserten med Divisjonsmusikken i 2009 og Operagallaen under Festspillene i Nord-Norge i 2010. Prisvinneren var årets festspillprofil i fjor. Juryen ønsker også å nevne at begge hans foreldre har spilt en viktig rolle i byens og regionens musikkliv i mange år.

Juryen ber styreleder i Harstad Sparebank overrekke Harstad Sparebanks Kulturpris for 2010 til Audun Iversen.

Harstad 5. juni 2011, Ola M. Løkholm for juryen.