I forbindelse med tildelingen 14. juni 2012 i Lillesalen i Harstad kulturhus arrangerte banken en minikonsert med Tonje for 130 barnehageunger.

Juryens begrunnelse:

Mottakeren av Harstad Sparebanks Kulturpris for 2011, startet sin kunstneriske karriere i Harstad. Nordnorsk ungdomskulturfestival er en viktig del av Festspillene i Nord-Norge og prisvinneren var en aktiv deltaker på ungdomskulturfestivalen i flere år på slutten av 90-tallet. 10 år senere var prisvinneren tilbake på samme festival, men nå som instruktør.

«Jeg ble så glad i visesang, og det er visesanger jeg vil være» uttalte hun i et NRK- program i 2010. Hennes første plateutgivelse heter «Sett» og kom i april 2006. Vel 3 år senere kom «Æ ror aleina» og dermed fikk prisvinneren sin første Spellemannspris (den gjeveste utmerkelse en artist kan få i Norge).
Hennes neste utgivelse er barneplata «Mygga og Flua», og nå fikk hun Spellemannspris i klassen beste barneplate. 3 utgivelser, 2 Spellemannspriser, - det er norgesrekord!

Harstad Sparebanks Kulturpris går til en artist som har samarbeidet med mange kjente artister. Aller best kjent er kanskje hennes samarbeid med Jan Eggum, men hun har også deltatt på samleplate sammen med artister som Kari Bremnes, Lars Lillo-Stenberg, Karoline Krüger og Maria Solheim.
Årets kulturprisvinner er en meget dyktig musiker, hun skriver låtene hun framfører, hun er humorist og en meget god formidler. Hun arbeider meget seriøst og profesjonelt med sitt fag, hun behersker mange sjangre, hun er mangfoldig, nøye og veldig kvalitetsbevisst. Hun utøver sitt fag som visesanger over hele landet, - og er alltid flink til å fortelle hvor hun «hører til».

Kulturpris for 2011 tildeles «en av våre» store artister,
Tonje Unstad.