Juryens begrunnelse:

Marianne Sverdrupsen Nordeng er blant de kulturarbeiderne i Harstad som har lyktes best med sitt virke. Det er mange årsaker til det:

For det første har Marianne en bred faglig bakgrunn innenfor dans og ballett. Hun behersker for eksempel både klassisk og jazz, moderne og stepp. Det er også viktig å legge merke til at Marianne har utdannet seg internasjonalt. Både Danselinja ved Danmarks show- og teaterskole og London Studio Centre har gitt henne kunnskap og erfaring som i dag kommer elever og publikum i Harstad til gode.

Marianne har en egen evne til å sette seg høye mål, - og å nå dem. Sett utenfra kan det virke hasardiøst å sette opp danseforestillinger med opptil 450 barn og unge som aktører. Men hun gjør det, og det blir suksess. Vi skal i denne sammenheng være klar over at publikum møter til disse forestillingene med høye forventninger. I 20 år har Marianne gitt publikum i Harstad store opplevelser med forestillinger som Alice i Eventyrland (1993), Jungelboken (1997) Fantasia (2011) og Moments (2013).

Til sammen har 2370 dansere utfoldet seg på scenen i Harstad Kulturhus gjennom disse årene, - i Mariannes koreografi og regi. Og forestillingene har blitt store kunstneriske suksesser og etter hvert også publikumssuksesser. Hun viser stor kreativitet, hun er uredd og dristig i sine målsettinger, og hun er en mester i å sette sammen lag av medhjelpere som sikrer et imponerende og fantastisk resultat.

Marianne S. Nordeng har i tillegg engasjert seg samarbeid med Den Norske Opera, Festspillene i Nord-Norge, Iliosfestivalen, FMKN, Det Store Julespillet, Trond og Tyra, MultiCultura, - for å nevne noen.

Elevene som opplever Marianne som pedagog er fulle av beundring for hennes dyktighet. Foreldrene som trekkes inn i produksjonenes ulike faser, gir uttrykk for den samme beundringen. Hun besitter et helt spesielt organisasjonstalent, en gjennomføringskraft og en kreativitet som danner basis for hennes suksess som danse- og ballettpedagog i Harstad.
Vinner av Kulturprisen for 2012 Marianne S. Nordeng.