Juryens begrunnelse:

Arne (født i 1947) er musiker, komponist, arrangør, dirigent og pedagog. Han er utdannet lærer og organist, og han har undervist på musikklinja ved Heggen videregående i mange år. Arnes egenskaper som pedagog karakteriseres som fantastiske. Han blir et forbilde for sine elever, - og noe av det fineste de kan tenke seg å gjøre, er å musisere sammen med Arne. Han lærer unge utøvere å kombinere læring og formidling, og han viser hvordan kunnskap på ett instrument, henger sammen med å spille andre instrumenter.

Arne Dagsvik er også komponist. Det er nok ikke allment kjent at han er en av de mest benyttete komponister og arrangører innen norsk korbevegelse. Norsk Musikkforlag sier at han er en av forlagets bestselgende komponister og arrangører. Arne har komponert eller arrangert mer enn 1000 sanger for kor. Mange av hans komposisjoner og arrangementer er utgitt på plate/CD.

Harstad 5. april 2014

Fagjuryen har bestått av assisterende banksjef Frank Kulseng i Harstad Sparebank, sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende og kulturhusdirektør Ola M. Løkholm.