Juryens begrunnelse:
Sammen har prisvinnerne skapt en av de største, beste og lengstlevende juletradisjoner i Harstad. Hvert år fra 2007 har de gjennomført Det Store Julespillet, med 100 små og store aktører. De har selv skrevet tekst og musikk til forestillingen, - og én av dem har deltatt i framføringene. I tillegg har de benyttet profesjonell bistand til både regi, scenografi og teknisk gjennomføring.

Noe av det mest imponerende med Det Store Julespillet er at det får de fleste aktørene er det første møte med musikaler, skuespillerkunst og scene. Vi kan med rette si at spillet er blitt en scenekunstskole for svært mange barn i Harstad. Bakmennene Prytz og Troøyen har alltid vektlagt underholdningsverdien og kvaliteten i forestillingen. De viser stor respekt for både aktører og publikum, og de har vist meget god teft ved å finne de rette personene til å framstille de ulike karakterene i stykket.

Slikt blir det suksess av. Det Store Julespillet er den mest sette forestillingen i Harstad Kulturhus gjennom tidene. Flere enn 12 000 personer har kjøpt billett til denne forestillinga, - halve byens befolkning.  

Begge prisvinnerne har en suksessrik karriere ved siden av arbeidet med julespillet. Plate- og DVD- utgivelser kommer på løpende bånd. Og de møter sitt store publikum i alle mulige sammenhenger, inne og ute.

Per-Kai Prytz skrev allerede i 1991 megahiten Harstad i vårres hjerta. CDen Made in Harstad fra 1993 er også både en god idé og en god produksjon. I 2010 engasjerte han seg for Harstadfotballen, ved å lansere en ny HIL-sang, hvor svært mange av byens artister medvirker. Per-Kai lager tekster og musikk som er både tilgjengelig og folkelig, og han har opparbeidet seg en så sterk posisjon i det profesjonelle muikklivet at han får med seg artister som Børge Petersen-Øverleir, Rein Alexander og Stine-Mari Langstrand.

Harald Troøyen er kanskje aller best når han opptrer for barn. Harald har også en sterk posisjon i byens, - og etter hvert landsdelens musikkliv. For en musiker kan det nok være skrekkblandet fryd å få en forespørsel fra Harald om samarbeid. Han forventer nemlig ikke bare medmusisering, man skal helst være både skuespiller og danser for å oppfylle Haralds forventninger. De seinere årene har han særlig hatt glede og utbytte av samarbeidet med sine døtre. I fjor kom barneforestillinga Æ må på do, - som en oppfølger av tre tidligere utgitte barneplater. I forestillinga har han med to av sine døtre og Harstad Guttekor. Enda et eksempel på hans evne til å engasjere mange, - både på scenen og i salen.

Harstad Sparebanks kulturpris 2014 går til to kreative skapere av tekst, musikk, teater og ablegøyer som gleder svært mange og som gjør Harstad til en bedre by å bo i.

Harstad 20. mai 2015
For juryen i Harstad Sparebanks kulturpris,

Manne