Juryens begrunnelse:

Høsten 1992 og vinteren 1993 kom to nye musikere til Harstad. Det var Ann-Sofie Godø, en svensk pianist som kom fra en stilling Malmø Stadsteater, og Runa Bergsmo, cellisten fra Hedemarken som jobbet som frilanser i Oslo.

Begge ble boende og har siden da markert seg sterkt som musikere i landsdelsmusikerordningen i Nord Norge, ansatt i Kultur i Troms her i Harstad.
Landsdelsmusikerordningen har som motto «store opplevelser på små steder», og er unik i sitt slag i Norge. Konsertturneer blir laget for de aller minste stedene i vår landsdel, og grendehus og samfunnshus, ja, til og med private boliger blir brukt som konsertlokaler.
Musikerne er profesjonelle og svært dyktige på sine instrumenter og i sin formidling.

Ann-Sofie og Runa har i alle disse årene vært markante musikere i landsdelsmusikerordningen, ikke minst gjennom trioen Arctimus, som de har turnert og konsertert med, sammen med fiolinisten Erika Toth.
Selv mener Ann-Sofie og Runa at de har gjennomført mere enn 2000 konserter, noe som sannsynligvis er et forsiktig anslag.

Det som gjør at juryen landet på disse to til årets kulturpris er også deres evne til fornyelse og at de over så lang tid har vært en sterk kraft i kulturlivet i Harstad og landsdelen.
I tillegg til å være glitrende musikere har begge tatt i bruk andre egenskaper hos seg selv for å komme videre som musikere.
Ann-Sofie har en svært sterk fortellerglede og fortellerevne. Hun har laget mange forestillinger med ulike temaer, gjerne i samarbeid med skuespillere og forfattere, og der hun selv også får tatt i bruk sitt formidlingstalent. Hun behersker mange ulike sjangre på pianoet og er den perfekte landsdelsmusiker.

Runa har utviklet sin interesse for musikk for de yngste og har i tillegg til å være en glimrende cellist, i årenes løp også begynt å skrive egne sanger for barn. Dette har resultert både i barneforestillingen Du store Mamelukk» og en cd med sangene til forestillingen.

Begge to er også mye brukt som inspirerende lærere på sine instrumenter, noe kommende generasjoner i regionen har dratt god nytte av.